top of page
  • Gabriela B.

Zpátky do lavic , aneb konec letních prázdnin se blíží...



Milí naši klienti,


je tu pomalu konec letních prázdnin! Doufáme, že jste si užili krásné chvíle plné odpočinku a zábavy. S blížícím se začátkem nového školního roku bychom vám chtěli připomenout důležitý aspekt, který by měl být nedílnou součástí příprav na návrat do školních lavic - a to péči o ostrý zrak.

Ostrý zrak hraje klíčovou roli ve školním prostředí. Vaše dítě bude opět vystaveno náročným vizuálním úkolům, jako je čtení, psaní, sledování prezentací a práce na počítači. Proto je důležité zajistit, aby mělo optimální vidění a nemuselo se potýkat s obtížemi spojenými se špatným zrakem. Zde jsou některé tipy, jak můžete pomoci udržet zrak vašeho dítěte v perfektním stavu:

  1. Pravidelné vyšetření zraku: Zajistěte, aby mělo vaše dítě pravidelné oční vyšetření u odborníka. Tímto způsobem lze včas odhalit případné problémy se zrakem a podniknout nezbytná opatření.

  2. Zdravá strava: Strava bohatá na vitamíny a živiny je pro zrak klíčová. Zahrňte do jídelníčku potraviny obsahující vitaminy A, C a E, stejně jako lutein a zeaxantin, které podporují zdraví očí.

  3. Dostatek odpočinku: Zajištění dostatečného spánku je nezbytné pro regeneraci očí. Nenechte se unést školními povinnostmi a zajistěte, aby vaše dítě mělo dost času na odpočinek.

  4. Správné osvětlení: Zabezpečte, aby pracovní prostor vašeho dítěte měl dostatečné osvětlení, které minimalizuje únavu očí.

  5. Přestávky při práci na blízkost: Pokud vaše dítě pracuje na úkolech vyžadujících blízkost, jako je čtení či psaní, ujistěte se, že dělá pravidelné přestávky na odpočinek očí. Pravidlo 20-20-20 je užitečným pravidlem - každých 20 minut se podívejte na vzdálenost 20 stop (asi 6 metrů) po dobu minimálně 20 sekund. Těšíme se, že budeme moci být součástí vaší péče o zdravý zrak vašich dětí v tomto novém školním roce. Přejeme vám úspěšný návrat do školního kolotoče a krásné zážitky během celého roku!


21 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Oakley

bottom of page